Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2013 19:15 - Съвместно с Ивана
Автор: lovertosimplicity Категория: Технологии   
Прочетен: 1445 Коментари: 11 Гласове:
21

Последна промяна: 16.09.2013 05:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
( Из цикъла "Красотите на България" ) ------------------------------------------------------------------


Добър вечер, Приятели!

Децата са най-чистите Души на този грешен свят!
И щом имам и такива Приятели - значи все пак има Надежда за мен...

Постингът ще разберете от самото видео е съвместен с Ивана - една сладурана в 6-ти клас!
Тя го направи като презентация, а аз го конвертирах и качих в тубата!
Благодаря ти,че го сподели с нас, Ивана!







Пожелавам на всички Ви спокойна неделна вечер!
Изгасете телевизора и обърнете повече внимание на Децата си или Човека до Вас!


Рей



Гласувай:
21



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pvdaskalov - Браво на малката Ивана...
15.09.2013 19:49
Браво на малката Ивана и чичо й Георги. Когато го кръщавахме РЕЙ, имахме предвид неговото инстинктивно желание да огрее навсякъде като лъч светлина.
Ивана, той заслужава този псевдоним, нали?
Надяваме се да ни разкажеш за твоето училище, да публикуваш снимка как изглежда то, за да разберем дали е ремонтирано. Искаме да знаем името на патрона му и какво знаете за него. Има ли кът с негов портрет и кратка информация за заслугите му?
Бъдете живи и здрави.
До нови срещи!
Дядо Петър, който се преструва на телескоп в орбита около Земята и изследва далечни светове, където един ден ще можем да ходим на гости.
Когато поемеш своя блог самостоятелно, обещавам ти да те насочвам към най-интересните постинги в Блог.бг. На първо време ти препоръчвам да посетиш Krysy, която е учителка в гимназия и публикува изключително интересни материали.
Ч А О
цитирай
2. dalida - Чудесен постинг! Малката Ивана се е справила идеално!
15.09.2013 20:04
Дай Боже всекиму такъв талант, какъвто притежава тази госпожичка!
Да е жива и здрава и все така да ни радва със своите творби!

И от мен още малко информация
( нали си падам по историята)

Скалният манастир води началото си още от Второто българско царство, но за пръв път името му се споменава в османски данъчен регистър от 1431 г. За известно време през XIX в. манастирът останал без обитатели, но през 1937 г. тук се заселва отец Хрисант от Преображенския манастир и дава ново начало на религиозното средище.

Най-известният обитател на манастира е роденият през 1685 г. в село Басарбово св. Димитрий Басарбовски, който прекарал целия си живот в светата обител. След смъртта си монахът бил погребан в селската църква, но по време на Руско-турската война от 1768-1774 г. мощите му са пренесени в Букурещ в църквата "Св. с. Константин и Елена", където се намират и до днес.

Басарбовският манастир е единственият действащ скален манастир в България.

Пътеката, по която се влиза в манастира, минава през красиво озеленен двор и свършва при кладенец, изкопан от св. Димитрий. Местните хора вярват, че водата в кладенеца е лековита.

В подножието на скалите на манастира се намират две стаи и пещерата трапезария, построени през 1956 г. Оттам по 48 стъпала се стига до скална площадка, където се намира нишата, в която според преданието е спял св. Димитрий. Вдясно от нея е скалната църква с дърворезбован иконостас, изработен през 1941 г., а до него се намира голямата икона на светеца, изобразен в цял ръст.

По друго каменно стълбище се стига до естествена пещера, в която е погребан монах Хрисант – човекът, който възродил манастира и го върнал към живот през 1937 година. Пещерата изпълнява ролята на костница, в която е подредена и музейна експозиция.

Храмовият празник се чества на 26 октомври –Денят на св. Димитър.
----------
Поздрави и на чичо й Георги! (Г)РЕЙ - като слънцето,да грее и да топли сърцата ни!
цитирай
3. beautifulcreature - Здравейте, компанията!
15.09.2013 22:25
Браво на малката Ивана!
Отлично се е справила с Power Point само, където както казва Рей бързо чете, а ние не можем така. Радвай се, че си попаднала на Рей, а, че ти е помогнал в това никой не би се усъмнил.
Рей, благодаря за предоставения клип на Ивана и песента на Валя Балканска.
Днес както ми стана през деня тъжно за България, имах нужда от това. Благодаря и за това, че си качил макар и не всички руски песни в МР3 формат.
Вече са в МР3-ката ми.
Аз не разбрах кой е блога на малката ни приятелка?
Напиши го изрично, моля.

Поздрави на всички!
Лея
цитирай
4. paciencia - 6. анонимен съм аз, Вася.
16.09.2013 01:16
Не знам защо днес излизам анонимно. Даже ходих да погледна в огледалото, след това се ощипах- има ме, бе. Отказвам категорично да съм анонимна, т.е. да бъда Никой.
Имам обаче един бонус- опцията сама да си гласувам в блога, ама за какво ли?
Странни неща стават в Блог. бг понякога.
Извинете за отклонението от темата.
Сега пък разбрах, че съм ти клонинг. И аз ли? Чест е за мен, че ме бъркат с теб.
цитирай
5. pvdaskalov - Разбрахте ли защо...
16.09.2013 10:48
Разбрахте ли защо вампирите са ги пробождали с някое желязо? Или са слагали големи камъни връз тях, въпреки че са трупали близо тон земя накрая. Понякога са им отрязвали символично краката да не могат да ходят от къща на къща и да върлуват... Подобен е случаят със скелет 95 в олтара на черквата "Св. П. С." в София, набеден от една некомпетентна компания, че представлява тленните останки на наш национален герой. На няколко снимки на скелета добре личат дупки като от ковани пирони малко над китките. Личи също, как долните му крайници са отсечени от апсидния зид при строителството на черквата.... Ама човек трябва да се разрови из архивите, както направих аз.
Може пък нашият вампир да е с жълт картон и дори да ви захапе до кръв, няма да можете да му приложите средновековните методи за озаптяване. Страшни са тези мои редове в един почти детски постинг, но както виждате, тук се намесват и тъмни сили. Та детето да зная, че в живота не всичко се развива нормално. И да не се безпокои. Ще има около себе си и мама, и тате, роднини и доброжелателни чичковци и лели. Просто трябва да се научи да ги разпознава...
Нали така, малка Ивана? А защо толкова те подкрепям? Защото имам вече пет внуци и внучки. Най-голямата е на 23 и учи в Лондон, а най-малкото, момченце, е почти на 4 и от есента ще започне да свири на цигулка. Един добър чичко (Не аз.) му подари малка цигулчица. Красота!
И още една немаловажна причина за моята подкрепа. Имах обичана баба, която се казваше Ивана. Живя до 93, гробът й е в Калофер, недалеч от Ботева поляна...
ДОПЪЛНЕНИЕ (пояснение):
При ново посещение на този прекрасен постинг - да се запознае с него и дъщеря ми, която също е майка и е дошла от Виена за няколко дни да ни види - установих, че гадните коментари в постинга на едно 11-годишно дете са изчезнали. Дано авторът им сам го е сторил в знак на осъзнаване какво кощунство си е позволил. Аз оставям, обаче, моето мнение като предупреждение, като плашило върху плодно дръвче, срещу набезите на бъдещи гарги.
цитирай
6. lovertosimplicity - ИЗВИНЯВАМ СЕ, АКО НЯКОИ КОМЕНТАРИ МАЛКО УВИСВАТ!
16.09.2013 15:57
Но изтрих коментари на milady, които изобщо не бяха по темата и беше крайно мерзко от нейна страна да изцапа точно този постинг, посветен на едно малко Момиченце,направило каквото е по сили те му да изрази положителното си отношение към страната ни.

Именно затова и не вградих музика в клипчето, което се получи от нейната презентация, а само допълних "маските" на първата и цялата последна.

Не мога да проумея когато нямаш умствения багаж дори на Момиче в 6-ти клас, че да създадеш нещо красиво - трябва ли да се окаляш труда на едно такова наше Дете в безсилното си злоба спрямо други го?!

Тук и това ли е начина?!

Не говорим колко релевантно е това отношение...

Рей
цитирай
7. lovertosimplicity - Reply 1. pvdaskalov
16.09.2013 16:03
Ах, Пиер...
Отново ще ти се скарам!

Защо ли?!

Ами не може да приканваш особено едно малко дете, което се надявам да е малко от малко просветено /но пък, ако не е - аз ще го направя - съседско чедо е/ да дава такива данни за сабе си.
Помисли, по-рядко срещано име.
Ако разкрие училището си то много лесно е от него и факта, че е 6-ти клас да се подразбере кое е Момичето.
И току виж станало обект на поднасяния на някои по-миладинковски елементи там.
Затова - нека Ивана си остане просто "Ивана от 6-ти клас". Без град, училище и т. н.
За наша радост България е в последните место на класацията за кибер-престъпления, но това не бива да ни радва.
Нали знаете - превенцията е най-добрата защита. Затова и я нощес ще драсна един постинг по темата.

Рей
цитирай
8. lovertosimplicity - Reply 2. dalida
16.09.2013 16:13
Тони, благодаря ти за подробното и интересно инфо.
Ако Ивана сметне, че18 й допада и допълни презентацията си - кой съм аз, че да не й я конвертирам и кача отново в новия вариант.
Но това ще го реши тя!

Благодаря ти от нейно име, Тони, а от довечера тя ще има вече и блог и се надявам да я подкрепим всички заедно.

Рей
цитирай
9. lovertosimplicity - Reply 3. beautifulcreature
16.09.2013 16:17
Малката Ивана е голяма сладурана!
Страната си обича - за презентацията аз медал ще й окича!

Здравей, Лея!

Както казва по-надолу Вася - ето такива Деца ни дават надеждата, че има нещо, за което да се надяваме. Че не сме всички "орел-рак-и щука".

Поздрави на Цивилизацията!

Рей
цитирай
10. lovertosimplicity - Reply 4. анонимен и 5. paciencia
16.09.2013 16:24
Здравей, Васенце!
Как е положението в Мадрид?!
Виждаш ли, клонинг мой, как не ни стигна родното обкръжение /сегмента с АйПи-тата говоря/, та започнахме инвазия и в Испания, Германия, Италия, САЩ...
Щото Вие, моите "клонинги" сте пръснати по цял свят.
То не, че не може, но нали се сещаш, че всяко твърдение трабва да може да се докаже.
А когато става въпрос за директни обиди и клевети - то работата става или да ги оставиш да пасат или да им завиеш свят. Особено пък в Германия, където Законите в областта са железни.
Засега нека пасат, защото са полезни.
И повтарям не за рейтинг.
За това си има... "клонинги".

Васе... Дрегия път отиди в някой бижутерски магазин, сграбчи що можеш да носиш и бЕгай! Ако те подгонят и хванат - значи те има! Ако ли не... обади ми се по ГСМ-а и започваме да... работим.
ха ха ха

Успехи и много поздрави на латино-дивите!
Успокой ги, че не съм пристанал на никоя още и могат да се надяват...
хах

Рей
цитирай
11. lovertosimplicity - Reply 6. pvdaskalov
16.09.2013 16:27
Какви са тези вампирски истории бре, Пиер?!
Ще уплашиш Момичето, че тук, в блог.бг е някакво леговище на съмнителни твари.
Стига бре - елита на нацията сме тук!
Само Аз маалко правя изключение, ама се надявам интелигентността и културата да са заразни, че покрай Вас да ме прихване!

Рей

/Успокой топката! Дишай дълбоко, че пак ще получиш криза!/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lovertosimplicity
Категория: Технологии
Прочетен: 317662
Постинги: 161
Коментари: 1317
Гласове: 1535
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930